Cum se sterge corect backgroundul pe o imagine? Tutoriale Photoshop

In jos

Cum se sterge corect backgroundul pe o imagine? Tutoriale Photoshop Empty Cum se sterge corect backgroundul pe o imagine? Tutoriale Photoshop

Mesaj  Admin la data de Vin Noi 09, 2012 2:29 pm

Stergerea backgroundului in Photoshop se poate rezolva in mai multe feluri si de obicei multi dintre utilizatorii Photoshop au tendinta de a rezolva prin cea mai simpla cale, insa de multe ori stergerea obisnuita prin selectare nu este suficienta si nu da nici rezultate prea bune. In acest tutorial vreau sa prezint metoda profesionala cum se taie o imagine, cum se scoate backgroundul de la o imagine care contine mai multe nuante de culori si selectarea obisnuita nu prea functioneaza.

Cum se sterge corect backgroundul pe o imagine? Tutoriale Photoshop Invata-photoshop-cs Cum se sterge corect backgroundul pe o imagine? Tutoriale Photoshop Invata-photoshop-cs

Pasul 1: Deschidem imag inea cu care lucram si in fereastra Layers dam doua clickuri pe Background ca sa-l transformam intr-un Layer, deoarece Backgroundul altfel nu se poate taia.


Cum se sterge corect backgroundul pe o imagine? Tutoriale Photoshop Photoshop-background

Pasul 2: Selectam utilitarul Magnetic Lasso Tool, apoi selectam partea imaginii pe care vrem sa stergem, ascundem de fapt – pentru ca nu vom sterge nimic cu aceasta metoda, numai vom ascunde partile pe care nu le dorim din imagine.

Cum se sterge corect backgroundul pe o imagine? Tutoriale Photoshop Tutoriale-selectare-photoshop

Pasul 3: Adaugam un Layer Mask.
Din meniu alegem Layer –> Add Layer Mask –> Hide Selection. Prin ac est lucru vom ascunde partea selectata, dar se va intampla inca un lucru. Dupa ce am adaugat Layer Mask, culorile foregroundului si al backgroundului din paleta de culori se vor schimba la negru alb. De acum incolo, ca sa corectam orice greseala pe imagine, va trebui sa pictam, sa desenam cu aceste culori.
Daca desenam cu negru pe imagine, de fapt ascundem in continuare alte parti a imaginii. Acest lucru e valabil si invers. Daca pictam cu alb pe imagine, partile pictate cu alb se vor deveni iarasi vizibile. Astfel putem ajunge la o perfectiune totala a taierii din imagine pentru ca nu stergem nimic numai ascundem anumite parti, iar daca facem o greseala imediat o putem corecta rapid si usor.

Cum se sterge corect backgroundul pe o imagine? Tutoriale Photoshop Tutoriale-photo-mask

Titlul acestui tutorial “Cum se sterge corect?” nu acopera cu adevarat ceea ce am facut noi aici, pentru ca daca vrem sa lucram profesional, atunci nu stergem, ci doar ascundem!

Admin
Admin

Mesaje : 22
Data de înscriere : 08/11/2012
Localizare : Romania

Vezi profilul utilizatorului http://creativedesign.wikiforum.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum